Op de Vierhoekhoeve maken we ook lekkere kaas- en racletteschotels.

Garantie op genieten!

Ambacht met liefde...

In de kazen van de Vierhoekhoeve proef je de liefde voor het ambacht, maar vooral de volle smaak van verse niet behandelde melk van weidekoeien. Met de dagverse melk van onze koeien wordt ‘s morgens de kaastobbe gevuld en tegen de middag ligt de kaas al onder de pers te rusten. Tijdens de wekenlange rijpingsperiode hebben we dagelijks uw kazen in de hand.
Dit geduld moet u proeven…

Origineel en anders, smakelijk!

Op de Vierhoekhoeve maken we ook lekkere kaas- en racletteschotels.
Deze zijn origineel, anders en puur van smaak! Elke kaasschotel bevat tal van ambachtelijke kazen van ‘de Vierhoekhoeve’: bier-, kruiden- en/of notenkaas, Gijzentaler, truffelkaas,…… Daarbovenop zorgen we voor een rijkelijk assortiment zachte kazen van de collega’s. Een geitenkaas, een witschimmelkaas, een roodbacteriekaas, een gewassen korstkaas, een
blauwaderkaas, … uit verschillende Europese landen. Een zachte, een pittige, een
pikante, een romige,….we proberen u een zo breed mogelijk palet aan te bieden.

De racletteschotels zijn volledig afgewerkt met 6 soorten smeltkazen (bier, gerookt, kruiden, Zwitsers, met fijne charcuterie en aardappelen). Voetjes onder tafel en gewoon genieten.

Met Duvelkaas en
Tripel Karmelietkaas
behaalden we een
gouden medaile.

Klant is koning!

Een bezielde werker die het pure ambacht van kaasmaken ademt en leeft, dat is kaasmaker Pieter. Door de jaren heen is het assortiment rauwmelkse kazen fijner en uitgebreider geworden, van een eenvoudige lekkere natuurkaas, een bierkaas tot een gatenkaas. De laatste jaren vielen onze bierkazen internationaal in de prijzen. Pieter is ambitieus en is steeds op zoek naar nieuwe smaken, technieken, ….

Hij maakt ook graag een kaasje op maat voor zijn klanten. Dat maatwerk vergt een intensieve voorbereiding en veel flexibiliteit. Onze klanten kunnen kiezen welke smaken ze willen. Een bierkaas van een biertje uit de streek of een eigen brouwsel, een kaas met een speciale kruidenmelange, kaas met gedroogd vlees, gerookt…met of zonder gepersonaliseerd etiket. Je kan het zo gek niet bedenken of kaasmaker Pieter kan het voor je maken.

Tip! Ben je voor jouw school of organisatie op zoek naar een origineel product om te verkopen ten voordele van een project of de ‘kas’. We maken graag een gratis testkaasje.  Een gepersonaliseerd etiket maakt uw actie helemaal af. Vraag gerust naar onze voordelige condities.

De-Vierhoekhoeve-kaas-maken
De-Vierhoekhoeve-Kazen-Tripel-Karmeliet

Workshop Kaasmaken

Zelf kaas maken is ontzettend leuk. Zo leuk zelfs dat we onze kennis graag met iedereen delen. Tijdens de workshop kaasmaken, maak je je eigen kaasje. En heb je de basis eenmaal geleerd, dan kun je thuis lekker verder experimenteren.
Kosten: €35,- per persoon (vanaf acht personen), voor een programma van 4 uur.
De workshop is uit te breiden met: koffie- of thee-ontvangst, en met een kaasdegustatie.